Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Poulet aux olives & purée express à la feta

199 reviews

La petite sauce aux olives qui se marie super bien avec la purée !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
22.9k

6 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

576 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Yellow onion

Step 1

Épluchez puis émincez l'oignon.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez l'oignon et faites-le revenir 3 minutes, sur feu moyen.

Chicken leg (quarters)

Step 3

Ajoutez les cuisses de poulet. Salez, poivrez et faites-les dorer 3 minutes de chaque côté.

Lemon

Step 4

Ajoutez 70ml d'eau par personne dans la poêle avec le zeste et le jus du citron. Vous pouvez également ajouter des rondelles de citron dans la poêle. Couvrez, puis laissez mijoter 25 à 30 minutes, sur feu doux.

Milk (whole)

Step 5

Pendant ce temps, préparez la purée. Dans une casserole, ajoutez 85ml d'eau par personne et le lait. Salez et portez à ébullition.

Mashed potatoes (instant)

Step 6

Hors du feu, laissez le mélange tiédir 2 minutes, puis ajoutez le sachet de flocons de purée, en remuant. Laissez reposer quelques instants dans la casserole.

Feta cheese (block)

Step 7

Ajoutez une noisette de beurre et mélangez. Ajoutez ensuite la feta émiettée et mélangez à nouveau.

Green olives

Step 8

Une fois le poulet cuit, ajoutez les olives et poursuivez la cuisson 1 minute.

Step 9

Servez la purée à la feta avec le poulet et sa sauce citronnée aux olives. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy576 cal.
Fat40 g
Carbohydrates19 g
Protein35 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet aux olives & purée express à la feta" contains 576 Energy, 40 g of Fat, 19 g of Carbohydrates, 35 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
199 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Poulet aux olives & purée express à la feta