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Pintade à l'asiatique & légumes au four

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Un recette aux saveurs asiatiques, qui change du quotidien !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Green-score
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Heart663
Prep Time

7 minutesPrep time

Cooking Pot

55 minutesCook time

Calories

937 cal.Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Pot (small)

recipe

Guineafowl (whole)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Déposez la pintade dans un plat allant au four. Badigeonnez-la d'un filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Versez un petit fond d'eau dans le plat. Enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Carrots (fresh)

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis coupez les carottes en biseaux.

White mushrooms (whole)

Step 3

Lavez puis coupez les champignons en quartiers.

Sweet soy sauce

Step 4

Au bout de 35 minutes de cuisson, sortez la pintade du four et arrosez-la du jus de cuisson. Ajoutez les carottes et les champignons. Ajoutez un filet d'huile d'olive sur les légumes, poivrez et badigeonnez le tout de sauce soja sucrée. Re-enfournez 20 minutes à 180°C (en fonction du poids de la pintade, comptez environ une 25 minutes par 500g).

White rice (long grain)

Step 5

En parallèle, dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. Égouttez-le en fin de cuisson et réservez au chaud.

Step 6

Une fois la pintade et les légumes bien cuits et dorés, sortez le plat du four.

Sesame seeds
Chives (fresh)

Step 7

Servez le riz dans un plat avec les carottes rôties, les champignons et la pintade*. Parsemez de graines de sésame et de ciboulette ciselée, si vous en avez. Nappez le tout du jus de cuisson, c'est prêt ! *Consultez nos astuces pour cette étape.

Recipe tipAurélie

Pour 2 personnes, on vous conseille de congeler les morceaux déjà cuisinés pour un prochain repas.

- Aurélie, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy937 cal.
Fat27 g
Carbohydrates65 g
Protein95 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade à l'asiatique & légumes au four" contains 937 Energy, 27 g of Fat, 65 g of Carbohydrates, 95 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
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Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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