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Parmentier de butternut & boudin noir

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Une revisite gourmande & réconfortante du parmentier !

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
C Nutri-scoreA+ Green-score
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Heart91
Prep Time

12 minutesPrep time

Cooking Pot

25 minutesCook time

Calories

650 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Oven

recipe

Butternut squash

Step 1

Coupez les deux extrémités de la courge, puis épluchez-la. Videz la courge, puis coupez-la en cubes.

Potato

Step 2

Épluchez puis coupez les pommes de terre en cubes.

Step 3

Dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire les pommes de terre et le butternut 15 minutes, sur feu moyen.

Black pudding

Step 4

Préchauffez le four à 180°C. Pendant ce temps, retirez la peau du boudin.

Step 5

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez le boudin noir et faites-le cuire 2 à 3 minutes à couvert.

Allspice (ground)

Step 6

À l'aide d'une fourchette, écrasez le boudin puis ajoutez le mélange quatre-épices et mélangez.

Heavy cream

Step 7

Vérifiez la cuisson des légumes, puis égouttez-les.

Step 8

Ajoutez la crème liquide, salez et poivrez. Écrasez les légumes à l'aide d'une fourchette ou d'un presse-purée, jusqu'à obtenir une texture onctueuse.

Step 9

Dans un plat allant au four (le nôtre fait 25 x 35 cm), répartissez le boudin noir. Ajoutez la purée par-dessus en l'étalant uniformément. Enfournez 10 minutes à 180°C.

Walnuts

Step 10

Une fois le parmentier de butternut bien doré, sortez-le du four. Ajoutez les noix concassées sur le dessus, si vous en avez et servez-le avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

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Energy650 cal.
Fat46 g
Carbohydrates39 g
Protein21 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Parmentier de butternut & boudin noir" contains 650 Energy, 46 g of Fat, 39 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Parmentier de butternut & boudin noir
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