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Tresse feuilletée champignons, butternut & gorgonzola

16 reviews

Une recette festive que même les végé pourront apprécier !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Eco-score
2.2k

17 minutes

Prep time

55 minutes

Cook time

494 cal.

Per serving

Utensil

Oven

recipe

Butternut squash

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez les extrémités de la courge butternut. Épluchez-la (optionnel), puis coupez-la en 2. Videz la courge et coupez-la en petits cubes.

Red onion

Step 2

Épluchez puis coupez les oignons en quartiers.

Baby bella mushrooms (whole)

Step 3

Lavez puis coupez les champignons en 2 ou en 4, selon leur taille.

Thyme (fresh)

Step 4

Sur une plaque recouverte de papier cuisson, ajoutez les oignons, la courge et les champignons. Badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Effeuillez le thym par-dessus, puis mélangez bien. Enfournez 30 minutes à 180 C

Step 5

Une fois les champignons et oignons dorés et le butternut légèrement tendre, sortez la plaque du four.

Puff pastry
Gorgonzola
Mozzarella (shredded)

Step 6

Déroulez la pâte feuilletée. Ajoutez les légumes rôtis au milieu de la pâte, suivi du gorgonzola en morceaux et de la mozzarella râpée. Poivrez le tout.

Step 7

A l'aide d'un couteau, coupez la pâte de chaque côté de la garniture, en faisant des bandes de l à 2 cm. Pour le tressage, rabattez le bout de la pâte sur la garniture. Rabattez ensuite une bande de chaque côté en les faisant se chevaucher. Badigeonnez la tresse de jaune d'œuf, si vous en avez. Enfournez 25 minutes à 180°C

Step 8

Une fois bien dorée et cuite à cœur, sortez la tresse feuilletée du four. Coupez-la en tranches et servez-la avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy494 cal.
Fat25 g
Carbohydrates50 g
Protein17 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tresse feuilletée champignons, butternut & gorgonzola" contains 494 Energy, 25 g of Fat, 50 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Tresse feuilletée champignons, butternut & gorgonzola