Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Blanquette de boudin blanc & riz

Be the first to review

Vous allez adorer cette blanquette 2.0 !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart183
Prep Time

8 minutesPrep time

Cooking Pot

30 minutesCook time

Calories

693 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

White rice (long grain)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-le.

White mushrooms (whole)

Step 2

Lavez puis coupez les champignons en lamelles.

Leeks

Step 3

Coupez les extrémités du poireau puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

White blood sausage

Step 4

Si besoin, retirez la peau du boudin blanc. Coupez-le en rondelles.

Step 5

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les rondelles de boudin. Faites-les griller 2 minutes sur chaque face, jusqu'à ce qu'elles soient dorées. Réservez.

Step 6

Dans la même poêle, ajoutez les poireaux et les champignons. Salez, poivrez et faites revenir le tout 4 à 5 minutes, en mélangeant.

Garlic
White wine

Step 7

Ajoutez l'ail râpé et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes. Déglacez au vin blanc et mélangez bien, jusqu'à absorption.

Step 8

Ajoutez 80 ml d'eau chaude par personne. Mélangez, couvrez et laissez mijoter 15 minutes, sur feu doux.

Heavy cream

Step 9

Vérifiez la cuisson des légumes. Ajoutez la crème et les rondelles de boudin blanc. Mélangez.

Step 10

Servez la blanquette de boudin dans une assiette creuse avec le riz. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy693 cal.
Fat33 g
Carbohydrates71 g
Protein22 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Blanquette de boudin blanc & riz" contains 693 Energy, 33 g of Fat, 71 g of Carbohydrates, 22 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Blanquette de boudin blanc & riz
Play