Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Œufs cocotte aux asperges & petits pois

44 reviews

Ajoutez tous les ingrédients dans un plat & enfournez : on ne peut plus simple !

Victoire
Victoire
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
17.2k

4 minutes

Prep time

12 minutes

Cook time

408 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Baking dish, Frying pan, Toaster

recipe

Asparagus (fresh)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez la base des asperges. Écussonnez-les (c'est à dire, retirez les petits picots sur les asperges) pour éviter de les éplucher, puis coupez-les en deux dans le sens de la longueur. Coupez-les ensuite en deux dans la largeur.

Peas (frozen)

Step 2

Faites pré-cuire les asperges avec les petits pois à la vapeur pendant 5 minutes. Égouttez-les bien.

Parmesan
Crème fraîche

Step 3

Pendant ce temps, dans un bol, mélangez : le parmesan et la crème fraîche. Salez et poivrez.

Step 4

Huilez un plat allant au four. Ajoutez le mélange parmesan/crème suivi des petits pois et des asperges.

Egg

Step 5

Cassez les œufs délicatement par-dessus le mélange. Salez, poivrez puis enfournez 10 à 12 minutes à 180°C, selon la taille de votre plat.

White bread (sliced)

Step 6

Pendant ce temps, faites toaster les tranches de pain de mie au four, au grille-pain ou à la poêle.

Step 7

Une fois les œufs cuits (le blanc de l'œuf ne doit plus être transparent), sortez le plat du four et servez les œufs cocotte avec le pain toasté et une salade assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Recipe tipVictoire

Faites précuire les légumes quelques minutes à la vapeur avant la cuisson au four, pour des légumes plus tendres.

- Victoire, Head of Food

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy408 cal.
Fat22 g
Carbohydrates30 g
Protein23 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Œufs cocotte aux asperges & petits pois" contains 408 Energy, 22 g of Fat, 30 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
44 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Œufs cocotte aux asperges & petits pois