Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Salade d’asperges & œuf mollet

26 reviews

Asperges et petits pois dans la même assiette, comme un air de printemps...

Coline
Coline
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
8.8k

23 minutes

Prep time

22 minutes

Cook time

521 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Blender, Frying pan

recipe

Asparagus (fresh)

Step 1

Retirez le pied dur des asperges et plongez-les 7 min dans une casserole d’eau bouillante salée. Égouttez-les et plongez-les dans un saladier rempli d’eau glacée puis égouttez.

Peas (fresh)

Step 2

Faites cuire les petits pois dans une casserole d’eau bouillante salée pendant 4 min. Égouttez-les et plongez-les dans le saladier rempli d’eau glacée puis égouttez.

Parsley (fresh)
Basil (fresh)
Pine nuts
Garlic
Olive oil
Lemon

Step 3

Préparez la vinaigrette : dans le bol d’un mixeur, mettez les feuilles de persil et de basilic, les pignons de pin, la demi-gousse d’ail épluchée et dégermée, l’huile d’olive et le jus de citron. Salez, poivrez et mixez.

Egg

Step 4

Faites cuire les œufs dans une casserole d’eau bouillante pendant 6 min. Récupérez les œufs cuits et refroidissez-les sous un filet d’eau froide.

Step 5

Écalez-les délicatement toujours sous un filet d’eau froide. Réservez.

Baguette bread

Step 6

Coupez le pain en croûtons.

Step 7

Faites fondre le beurre dans une poêle, ajoutez l'ail émincé ou râpé. Ajoutez les croûtons et faites revenir environ 5 min en retournant régulièrement. Salez et poivrez.

Parmesan

Step 8

Disposez les asperges et les petits pois dans des assiettes. Ajoutez les croûtons, la vinaigrette, les copeaux de parmesan et quelques herbes.

Step 9

Coupez l'œuf mollet en deux sur chaque assiette, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy521 cal.
Fat34 g
Carbohydrates32 g
Protein23 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade d’asperges & œuf mollet" contains 521 Energy, 34 g of Fat, 32 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
26 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Salade d’asperges & œuf mollet