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Escalope milanaise, écrasé de pomme de terre & sauce citron

153 reviews

Un imbattable repas de milieu de semaine !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
12k

8 minutes

Prep time

21 minutes

Cook time

598 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

Potato

Step 1

Épluchez les pommes de terre et coupez-les en dés.

Step 2

Dans une casserole d’eau bouillante salée, ajoutez les pommes de terre. Faites-les cuire 15 minutes, sur feu moyen.

Milanese escalope

Step 3

Pendant ce temps, ajoutez l'escalope dans une poêle bien chaude. Faites-la dorer 3 minutes sur chaque face, sur feu moyen, jusqu'à ce qu'elle soit bien grillée. Réservez.

Step 4

Au bout de 15 minutes, vérifiez la cuisson des pommes de terre, puis égouttez-les. Ajoutez un filet d'huile d'olive, du sel et du poivre. À l'aide d'une fourchette ou d'un presse-purée, écrasez les pommes de terre. Ajoutez une noisette de beurre (optionnel), puis mélangez à nouveau et réservez au chaud.

Green beans (frozen)

Step 5

Dans une casserole d’eau bouillante salée, ajoutez les haricots verts. Faites-les cuire 3 minutes, puis égouttez-les en fin de cuisson.

Crème fraîche
Lemon

Step 6

En parallèle, dans une petite casserole, faites fondre une noisette de beurre. Ajoutez la crème, le zeste & le jus de citron. Salez, poivrez puis mélangez et laissez cuire 2 à 3 minutes, en mélangeant.

Step 7

Servez l'escalope avec l'écrasé de pomme de terre et les haricots verts. Nappez de sauce citron et poivrez. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy598 cal.
Fat24 g
Carbohydrates62 g
Protein35 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Escalope milanaise, écrasé de pomme de terre & sauce citron" contains 598 Energy, 24 g of Fat, 62 g of Carbohydrates, 35 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
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€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Escalope milanaise, écrasé de pomme de terre & sauce citron