Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Escalope milanaise & riz à la tomate

426 reviews

Une recette pleine de goûts & de couleurs, à réaliser à n’importe quelle saison !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Eco-score
25.1k

5 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

618 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

White rice (long grain)

Step 1

Faites cuire le riz selon les instructions de préparation du paquet. Une fois cuit, égouttez-le et réservez au chaud.

Yellow onion

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement l'oignon.

Step 3

Faites chauffer une poêle avec un filet d'huile d'olive et faites-y revenir les oignons pendant 3 minutes.

Tomato sauce (basil)
Garlic

Step 4

Ajoutez ensuite la sauce tomate et l'ail râpé, puis mélangez. Salez, poivrez puis laissez mijoter le tout à couvert, sur feu doux, pendant 5 minutes.

Milanese escalope

Step 5

En parallèle, faites chauffer une noisette de beurre et un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez l'escalope et faites-la dorer 3 minutes sur chaque face, à feu moyen, jusqu'à ce qu'elle soit bien grillée. Réservez.

Step 6

Ajoutez ensuite le riz dans la poêle avec la sauce tomate et mélangez bien.

Pesto

Step 7

Dans une assiette, ajoutez le riz à la tomate, l'escalope milanaise et servez le tout avec un peu de pesto mélangé à de l'huile d'olive. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour réaliser votre propre sauce pesto, tapez “Pesto maison" dans la barre de recherche de l’application !

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy618 cal.
Fat19 g
Carbohydrates75 g
Protein34 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Escalope milanaise & riz à la tomate" contains 618 Energy, 19 g of Fat, 75 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
426 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Escalope milanaise & riz à la tomate