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Poulet, fondue de poireaux & penne

248 reviews

La solution idéale pour les soirs de semaine chargés !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
20.2k

4 minutes

Prep time

11 minutes

Cook time

646 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Colander, Pot (small)

recipe

Pasta (penne)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. Égouttez-les en fin de cuisson et réservez au chaud.

Leeks

Step 2

Coupez les extrémités du poireau* pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 3

Dans une poêle, faites fondre une noisette de beurre. Ajoutez-y les poireaux égouttés et faites-les revenir 2 minutes, sur feu vif, en remuant.

Boursin cheese (garlic & herb)

Step 4

Baissez à feu moyen, puis ajoutez le fromage ail & fines herbes. Mélangez, puis couvrez et laissez mijoter 7 à 8 minutes.

Chicken breast

Step 5

En parallèle, faites fondre une noisette de beurre dans une poêle et ajoutez-y le filet de poulet. Salez, poivrez, et faites-le griller 4 à 5 minutes de chaque côté, sur feu moyen, jusqu'à ce qu'il soit bien doré.

Step 6

Dans une assiette, servez les pâtes avec la fondue de poireaux et le poulet. Re-assaisonnez selon vos goûts. c'est prêt !

♻️ Zero waste tipHannah

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Hannah, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy646 cal.
Fat30 g
Carbohydrates48 g
Protein47 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet, fondue de poireaux & penne" contains 646 Energy, 30 g of Fat, 48 g of Carbohydrates, 47 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Poulet, fondue de poireaux & penne