Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
La solution idéale pour les soirs de semaine chargés !
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Colander, Pot (small)
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. Égouttez-les en fin de cuisson et réservez au chaud.
Step 2
Coupez les extrémités du poireau* pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape
Step 3
Dans une poêle, faites fondre une noisette de beurre. Ajoutez-y les poireaux égouttés et faites-les revenir 2 minutes, sur feu vif, en remuant.
Step 4
Baissez à feu moyen, puis ajoutez le fromage ail & fines herbes. Mélangez, puis couvrez et laissez mijoter 7 à 8 minutes.
Step 5
En parallèle, faites fondre une noisette de beurre dans une poêle et ajoutez-y le filet de poulet. Salez, poivrez, et faites-le griller 4 à 5 minutes de chaque côté, sur feu moyen, jusqu'à ce qu'il soit bien doré.
Step 6
Dans une assiette, servez les pâtes avec la fondue de poireaux et le poulet. Re-assaisonnez selon vos goûts. c'est prêt !
Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.
- Hannah, Food Editor
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 646 cal. |
Fat | 30 g |
Carbohydrates | 48 g |
Protein | 47 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Poulet, fondue de poireaux & penne" contains 646 Energy, 30 g of Fat, 48 g of Carbohydrates, 47 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...