Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Enchiladas poulet & courgettes

541 reviews

Pas de chichi, ce soir c'est enchiladas au menu !

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
B Nutri-scoreB Eco-score
44.2k

8 minutes

Prep time

29 minutes

Cook time

893 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Oven, Frying pan, Baking dish

recipe

Zucchini

Step 1

Préchauffez votre four à 200°C. Lavez les courgettes et coupez-les en cubes.

Chicken breast

Step 2

Découpez le poulet en petits morceaux.

Yellow onion

Step 3

Épluchez puis coupez l'oignon en petits morceaux.

Yellow onion
Chicken breast

Step 4

Dans une poêle chaude, versez un filet d'huile d'olive. Ajoutez l'oignon émincé et le poulet coupé en petits morceaux. Salez, poivrez, mélangez puis faites revenir 4 minutes à feu vif.

Zucchini

Step 5

Ajoutez les courgettes* dans la poêle et faites cuire 5 minutes à feu moyen. *Consultez nos tips pour cette étape

Heavy cream

Step 6

Dans un plat à gratin, versez la moitié de la crème. Salez et poivrez.

Flour tortilla (medium)

Step 7

Garnissez vos tortillas : disposez l'équivalent de 2 cuillères à soupe du mélange poulet/courgettes par tortilla puis roulez-la et placez-la dans le plat à gratin. Répétez l'opération pour le nombre d'enchiladas nécessaires.

Heavy cream
Mozzarella (shredded)

Step 8

Nappez le dessus des tortillas avec le reste de la crème et parsemez de mozzarella râpée*. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 9

Enfournez pour 15 à 20 minutes de cuisson à 200°C. À la sortie du four, parsemez de basilic si vous en avez. C'est prêt !

😋 Gourmet tipMarcy

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'assaisonner la poêlée avec un mélange d'épices mexicaines ou du piment de Cayenne & d'ajouter du coulis de tomates sur les enchiladas suivi du fromage râpé.

- Marcy, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy893 cal.
Fat50 g
Carbohydrates57 g
Protein54 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Enchiladas poulet & courgettes" contains 893 Energy, 50 g of Fat, 57 g of Carbohydrates, 54 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
541 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Enchiladas poulet & courgettes