Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
La petite nouvelle de la famille "Frittata" est enfin arrivée !
Make sure you have...
Oven, Whisk, Mixing bowl, Dish, Parchment paper
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez les courgettes en fines lamelles.
Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les courgettes et faites-les revenir 5 à 6 minutes, en mélangeant. Salez et poivrez.
Step 3
Pendant ce temps, cassez les œufs dans un saladier. Salez, poivrez, puis battez-les avec une fourchette ou un fouet.
Step 4
Déposez une feuille de papier cuisson dans le fond d'un moule, puis huilez-le à l'aide d'un pinceau.
Step 5
Ajoutez les lamelles de courgettes et le jambon déchiré en morceaux.
Step 6
Recouvrez le tout avec les œufs battus.
Step 7
Ajoutez la mozzarella déchirée en morceaux par-dessus. Salez, poivrez puis enfournez 15 à 20 minutes à 180°C.
Step 8
Une fois dorée, sortez la frittata du four et démoulez-la. Servez-la accompagnée d'une salade verte. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 345 cal. |
Fat | 26 g |
Carbohydrates | 3 g |
Protein | 25 g |
Fiber | 1 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Frittata courgette, jambon & mozza" contains 345 Energy, 26 g of Fat, 3 g of Carbohydrates, 25 g of Protein, 1 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...