Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Empanadas au bœuf & salade

326 reviews

Décollez pour l'Argentine avec ces délicieux chaussons farcis au bœuf et aux épices !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
C Nutri-scoreC Eco-score
19.1k

8 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

719 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Frying pan

recipe

Yellow onion

Step 1

Préchauffez votre four à 180°C. Épluchez puis coupez finement l'oignon.

Step 2

Dans une poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive puis faites-y revenir l’oignon émincé.

Ground beef
Tomato paste
Cumin (ground)
Paprika

Step 3

Ajoutez le concentré de tomate et les épices. Mélangez bien puis ajoutez la viande hachée. Salez.

Step 4

Ajoutez environ 30ml d'eau par portion et laissez mijoter à feu doux environ 5 minutes. Remuez de temps en temps, jusqu’à ce que le liquide soit évaporé. Réservez et laissez tiédir la farce.

Pie crust (ready-to-bake)

Step 5

Pendant ce temps, découpez des disques de pâte d'environ 6 à 8cm de diamètre à l'aide d'un petit bol ou d'un verre.

Egg

Step 6

Une fois la farce, badigeonnez les disques avec le jaune d'œuf. Déposez un peu de farce au centre de chaque disque de pâte, puis refermez les bords en les soudant avec une fourchette ou avec le bout des doigts.

Step 7

Déposez les empanadas sur une plaque recouverte d'un papier cuisson puis badigeonnez-les avec le reste du jaune d'œuf. Enfournez pendant 15 minutes.

Spring mix lettuce

Step 8

Sortez du four et dégustez avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour réaliser votre propre pâte brisée, tapez “Pâte brisée maison" dans la barre de recherche de l’application !

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy719 cal.
Fat42 g
Carbohydrates52 g
Protein28 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Empanadas au bœuf & salade" contains 719 Energy, 42 g of Fat, 52 g of Carbohydrates, 28 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreC Eco-score

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
326 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Empanadas au bœuf & salade