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Courge rôtie & crème de brie

208 reviews

Courge + fromage = meilleur combo ever !

Victoire
Victoire
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Eco-score
21.3k

5 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

618 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Stovetop, Pot (small), Baking dish

recipe

Red kuri squash (potimarron)

Step 1

Préchauffez votre four à 220°C chaleur tournante. Lavez puis coupez votre courge en 2 dans la longueur et videz-la à l'aide d'une cuillère.

Step 2

Coupez les extrémités puis coupez les 2 moitiés en quatre (ou lamelles de 2-3 cm de large max). Attention aux doigts !!

Step 3

Ajoutez la courge dans un plat allant au four : salez, poivrez, puis ajoutez un filet d'huile d'olive.

Step 4

Enfournez à 220°C pendant 20 à 25 minutes.

Brie (melting)

Step 5

Pendant ce temps, retirez la croûte du brie et coupez-le en cubes.

Heavy cream
Brie (melting)

Step 6

Versez la crème dans une casserole à feu moyen et ajoutez-y le brie.

Step 7

Salez, poivrez, mélangez jusqu'à ce que le fromage fonde, puis laissez mijoter à feu très doux le temps de la cuisson des courges.

Hazelnuts

Step 8

5 minutes avant la fin de la cuisson des courges, ajoutez les noisettes (ou noix) concassées dans un récipient allant au four.

Step 9

Une fois les courges bien dorées, sortez-les du four.

Step 10

Servez la crème de brie dans les assiettes et ajoutez la courge et les noisettes (ou noix) par dessus.

Spring mix lettuce

Step 11

Salez, poivrez et servez le tout avec de la salade assaisonnée selon votre goût. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy618 cal.
Fat52 g
Carbohydrates37 g
Protein17 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Courge rôtie & crème de brie" contains 618 Energy, 52 g of Fat, 37 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Courge rôtie & crème de brie