Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Oven, Whisk, Cake pan
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Dans un saladier, ajoutez : les œufs, la farine et la levure. Salez, poivrez et mélangez le tout à l'aide d'un fouet ou d'un batteur éléctrique.
Step 2
Ajoutez l'huile, le lait et le pesto rosso. Mélangez à nouveau, jusqu'à obtenir une texture homogène.
Step 3
Égouttez, puis émiettez le thon. Incorporez-le dans la pâte à cake avec le fromage râpé et les olives noires (gardez-en un petit peu de côté pour la décoration du cake). Mélangez à l'aide d'une spatule.
Step 4
Huilez ou beurrez un moule à cake (le notre fait 29 x 10 cm), puis versez-y la pâte. Décorez le dessus du cake avec les olives réservées. Enfournez 45 à 50 minutes à 180°C.
Step 5
Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Servez-le à l'apéro ou avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 392 cal. |
Fat | 25 g |
Carbohydrates | 20 g |
Protein | 21 g |
Fiber | 2 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Cake au thon, pesto rouge & olives" contains 392 Energy, 25 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 2 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...