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Une bonne façon d'ajouter des légumes dans votre assiette !
Oven, Cake pan, Parchment paper
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Dans un saladier, ajoutez : la farine, la levure et une pincée de sel. Mélangez, à l'aide d'un fouet.
Step 2
Faites un puit, puis ajoutez les œufs. Salez, poivrez puis mélangez le tout.
Step 3
Ajoutez : l'huile d'olive et le lait. Mélangez à nouveau, jusqu’à obtenir une texture lisse.
Step 4
Ajoutez ensuite : la feta émiettée (réservez-en pour la décoration du cake), la macédoine de légumes et le fromage râpé. Mélangez bien, à l'aide d'une spatule.
Step 5
Huilez un moule à cake (le nôtre fait 29 x 10 cm) et tapissez-le d'une bande de papier cuisson. Versez la pâte, puis décorez le dessus du cake avec la feta émietée réservée. Enfournez 45 minutes à 180°C.
Step 6
Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Servez le cake à la feta & macédoine à l'apéro ou avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 389 cal. |
Fat | 26 g |
Carbohydrates | 24 g |
Protein | 14 g |
Fiber | 2 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Cake à la feta & macédoine" contains 389 Energy, 26 g of Fat, 24 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 2 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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