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Cake au surimi, chèvre frais & tomates séchées

60 reviews

Dégustez ce cake salé chaud ou froid, avec une petite salade !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
D Nutri-scoreC Eco-score
6k

7 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

415 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Cake pan

recipe

Sun-dried tomatoes

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez les tomates séchées en morceaux.

Surimi

Step 2

Coupez le surimi en morceaux.

Flour (all-purpose)
Baking powder

Step 3

Dans un saladier, ajoutez la farine, la levure et une pincée de sel. Mélangez.

Egg

Step 4

Ajoutez les œufs et mélangez à l’aide d’un fouet.

Olive oil
Milk (whole)

Step 5

Versez ensuite le lait et l'huile d'olive. Mélangez jusqu'à obtenir une texture homogène.

Shredded cheese
Goat cheese

Step 6

Incorporez dans la pâte à cake : le fromage râpé, les tomates séchées, les morceaux de surimi et le chèvre frais émietté (gardez-en un petit peu de côté pour la décoration du cake). Mélangez à l'aide d'une spatule.

Step 7

Beurrez un moule à cake (le notre fait 29 x 10 cm) puis ajoutez une bande de papier cuisson dans le fond. Versez-y la pâte et décorez le dessus du cake avec le surimi, les tomates séchées et le chèvre frais réservés. Enfournez 40 minutes à 180°C.

Step 8

Une fois que le cake est bien doré, plantez votre couteau au centre. S'il ressort propre, le cake est prêt, sinon re-enfournez 2 à 3 minutes. Servez-le à l'apéro ou avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

😋 Gourmet tipHannah

Pour varier les plaisirs, échangez le surimi avec du saumon fumé & ajoutez des tomates cerises & un peu de basilic ou d'herbes de Provence !

- Hannah, Food Editor

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy415 cal.
Fat26 g
Carbohydrates27 g
Protein16 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Cake au surimi, chèvre frais & tomates séchées" contains 415 Energy, 26 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 16 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreC Eco-score

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Cake au surimi, chèvre frais & tomates séchées