Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Burger tomme, tomates séchées & frites de patates douces

220 reviews

Une belle alliance de saveurs, à refaire sans plus attendre !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
B Nutri-scoreD Eco-score
5.5k

4 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

704 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan

recipe

Sweet potato

Step 1

Lavez puis coupez les patates douces en frites.

Step 2

Disposez les frites de patates douces sur une plaque recouverte de papier cuisson. Salez, poivrez puis ajoutez un filet d'huile d'olive. Mélangez bien puis enfournez 35 à 40 minutes à 200°C.

Burger bun

Step 3

Pendant ce temps, faites chauffer un filet d’huile d’olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les pains burger côté mie et faites-les toaster 2 minutes, puis réservez. *Consultez nos tips pour cette étape

Beef (ground-beef patties fresh)
Tomme

Step 4

Dans la même poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive. Ajoutez les steaks hachés et faites-les cuire 2 minutes sur une face. Salez, poivrez, puis retournez-les et ajoutez la tomme tranchée sur le dessus. Couvrez, puis poursuivez la cuisson 2 minutes, jusqu'à ce que le fromage soit fondu.

Step 5

Vérifiez la cuisson des frites de patates douces, elles doivent être légèrement croustillantes à l'extérieur et fondantes à l'intérieur.

Mayonnaise
Sun-dried tomatoes
Salad
Crispy fried onions

Step 6

Garnissez vos pains à burger en les tartinant de mayonnaise. Sur une des pains, ajoutez le steak haché, suivi des tomates séchées et de la laitue. Parsemez le second pain d'oignons frits, puis refermez le burger.

Step 7

Servez le burger à la tomme avec les frites de patates douces. C'est prêt !

😋 Gourmet tipDomitille

Pour un vrai moment de gourmandise, étalez un peu de mayonnaise sur vos buns avant de les faire dorer - cela les rendra encore plus croustillants & savoureux !

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy704 cal.
Fat32 g
Carbohydrates69 g
Protein34 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Burger tomme, tomates séchées & frites de patates douces" contains 704 Energy, 32 g of Fat, 69 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreD Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
220 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Burger tomme, tomates séchées & frites de patates douces