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Bourguignon veggie & polenta

380 reviews

Un bourguignon végétarien ? Il faut le goûter pour y croire mais c’est encore meilleur !

Camille C.
Camille C.
31.7k
$$$
Easy
B Nutri-scoreA Eco-score

8 minutes

Prep time

30 minutes

Cook time

668 cal.

Per serving

Utensils

Pot (small), Stovetop, Peeler

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Épluchez puis coupez la carotte en deux dans la longueur puis en biseaux. Réservez.

White mushrooms (whole)

Step 2

Lavez les champignons et coupez-les en tranches. Réservez.

Yellow onion

Step 3

Épluchez, puis émincez l'oignon. Réservez.

White mushrooms (whole)

Step 4

Dans une casserole, versez un filet d'huile d'olive. Faites revenir à feu vif les champignons 5 minutes avec du sel et du poivre jusqu'à ce qu'ils soient bien dorés. Débarrassez-les de la casserole puis réservez.

Yellow onion
Carrots (fresh)
Tomato paste

Step 5

Dans la même casserole, ajoutez un filet d'huile d'olive, les oignons, les carottes, le concentré de tomates, du sel et du poivre. Faites revenir sur feu moyen pendant 6 à 7 minutes en remuant.

Red wine

Step 6

Déglacez avec le vin et ajoutez les champignons cuits. Mélangez et prolongez la cuisson pendant 20 min à couvert.

Polenta
Almond milk (original)

Step 7

Dans une casserole, faites bouillir 25cl de boisson amande par personne. Salez et poivrez. Ajoutez ensuite la polenta en pluie tout en remuant pendant 3 à 4 minutes à feu doux jusqu'à obtenir une texture crémeuse.

Step 8

Versez un filet d'huile d'olive et mélangez. Réservez au chaud. (La polenta devient vite compacte si elle refroidit, préparez-la juste avant la fin de cuisson des champignons).

Step 9

Enlevez vos champignons du feu puis servez la polenta avec le bourguignon de champignons. Ré-assaisonnez à votre convenance, c'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy668 cal.
Fat29 g
Carbohydrates65 g
Protein12 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bourguignon veggie & polenta" contains 668 Energy, 29 g of Fat, 65 g of Carbohydrates, 12 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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