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Hachis parmentier végétarien

180 reviews

Un hachis dont vous nous direz des nouvelles !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
A Nutri-scoreA Eco-score
25.7k

10 minutes

Prep time

1 hour

Cook time

512 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Frying pan, Stovetop

recipe

Potato

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Épluchez et coupez les pommes de terre grossièrement.

Step 2

Faites bouillir de l'eau dans une casserole. Salez puis versez les pommes de terre et laissez cuire 15 minutes.

White mushrooms (whole)

Step 3

Pendant ce temps, lavez puis émincez finement les champignons.

Yellow onion

Step 4

Épluchez puis émincez finement les oignons.

Step 5

Dans une casserole ou une grande poêle, ajoutez les oignons et faites-les revenir 2 minutes à feu vif dans un filet d'huile d'olive.

Step 6

Ajoutez les champignons dans la poêle, salez, poivrez et mélangez.

Lentils (cooked)
Tomato sauce
Thyme (dried)

Step 7

Ajoutez les lentilles, la sauce tomate et le thym si vous en avez. Salez et poivrez. Mélangez et faites cuire 3 minutes sur feu doux.

Step 8

Quand les pommes de terre sont cuites, égouttez-les.

Milk (whole)

Step 9

Poivrez, salez puis ajoutez une noisette de beurre et le lait. À l'aide d'un presse-purée ou d'une fourchette, écrasez les pommes de terre.

Step 10

Beurrez votre plat à gratin. Ajoutez le mélange aux lentilles. Versez la purée par dessus.

Step 11

Optionnel : à l'aide d'une fourchette tracez des traits sur le dessus de la purée. Commencez par tracer des traits dans le sens de la longueur puis faites des traits plus espacés dans le sens de la largeur.

Step 12

Enfournez à 180°C pendant 40 minutes.

Step 13

Servez, c'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy512 cal.
Fat18 g
Carbohydrates67 g
Protein20 g
Fiber13 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Hachis parmentier végétarien" contains 512 Energy, 18 g of Fat, 67 g of Carbohydrates, 20 g of Protein, 13 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Hachis parmentier végétarien