Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Steak haché, purée & haricots verts

Give a review!

Miam, le bon steak haché du mercredi midi !

Victoire
Victoire
CookExpert
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart434
Prep Time

4 minutesPrep time

Cooking Pot

20 minutesCook time

Calories

486 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Pot (small), Frying pan, Stovetop, Cook expert, Peeler, Colander

recipe

Potato

Step 1

Épluchez et coupez les pommes de terre grossièrement. Installez le bol inox avec 500 ml d'eau, ajoutez le panier vapeur avec les pommes de terre. Lancez le programme vapeur, 15 minutes.

Green beans (fresh)

Step 2

Dans une casserole d'eau bouillante salée, ajoutez les haricots verts et faites cuire pendant 12 min.

Shallot

Step 3

Pendant ce temps, émincez les échalotes. Réservez.

Green beans (fresh)

Step 4

Une fois la cuisson des haricots verts terminée, égouttez-les.

Potato
Milk (whole)
Butter

Step 5

À la fin du programme, videz le bol et replacez les pommes de terre égouttées dans le bol inox. Ajoutez la moitié du beurre (10 g par personne), le lait, salez et poivrez. Lancez le programme expert, 5 minutes/vitesse 5/60°C.

Shallot
Butter

Step 6

Faites fondre le reste du beurre dans une poêle, ajoutez les échalotes et faites revenir 2 minutes, sur feu moyen.

Ground beef patties

Step 7

Ajoutez votre steak dans la poêle, 1 minute sur chaque face pour un steak saignant. Salez et poivrez sur chaque face. Prolongez la cuisson selon vos préférences si nécessaire.

Step 8

Ajoutez un fond d'eau dans la poêle encore chaude pour former un jus (2 c. à soupe/personne environ) et laissez le jus s'épaissir un peu pendant 1 à 2 min.

Step 9

Servez le steak avec la purée, les haricots verts et la sauce, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy486 cal.
Fat27 g
Carbohydrates35 g
Protein26 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Steak haché, purée & haricots verts" contains 486 Energy, 27 g of Fat, 35 g of Carbohydrates, 26 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Steak haché, purée & haricots verts