Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
La tomate, les pois chiches, la harissa, le Maroc entier dans une assiette !
Thermomix, Oven, Parchment paper
Step 1
Préchauffez le four à 220°C. Sur une plaque de cuisson, ajoutez les pois chiches égouttés, un filet d'huile d'olive, la moitié du thym (ou d'origan), sel et poivre. Mélangez puis enfournez pendant 10 min en remuant à mi-cuisson. Une fois cuits, réservez.
Step 2
Épluchez l'ail et les oignons. Ajoutez-les dans le bol, mélangez 5 sec / vitesse 5. Raclez ensuite les parois du bol avec la spatule. Ajoutez une noisette de beurre (ou un filet d'huile d'olive) et faites revenir 2 min / 120°C / vitesse 1.
Step 3
Ajoutez les tomates, la harissa, le cumin, (optionnel : 1/2 cuillère à café de miel/personne et du paprika), salez, poivrez et laissez cuire 5 min / 100°C / vitesse 1.
Step 4
Ajoutez le lait de coco puis mélangez 30 sec / vitesse 6.
Step 5
Servez la soupe avec les pois chiches rôtis, quelques herbes fraîches et un peu de chèvre frais (ou feta) émietté sur le dessus, c'est prêt
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 322 cal. |
Fat | 12 g |
Carbohydrates | 33 g |
Protein | 10 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Soupe marocaine" contains 322 Energy, 12 g of Fat, 33 g of Carbohydrates, 10 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A+ Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...