Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Smash bacon burger

11 reviews

Un smash burger bien gourmand pour se faire plaisir !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
B Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart1.1k
Prep Time

8 minutesPrep time

Cooking Pot

30 minutesCook time

Calories

822 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan, Oven

recipe

Sweet potato

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les patates douces en cubes.

Seasoning powder

Step 2

Sur une plaque, ajoutez les cubes de patates douces. Ajoutez la moitié de l'assaisonnement en poudre et un filet d'huile d'olive. Mélangez bien et enfournez 25 à 30 minutes à 200°C.

Ground beef

Step 3

Pendant ce temps, dans un saladier, ajoutez : la viande hachée et le reste de l'assaisonnement en poudre. Mélangez bien, puis formez une boule de viande hachée par portion, à l'aide de vos mains. Réservez.

Bacon

Step 4

Dans une poêle bien chaude, ajoutez les tranches de lard et faites-les griller 2 minutes de chaque côté sur feu vif. Elles doivent devenir presque croustillantes. Débarrassez ensuite sur une feuille de papier essuie-tout.

Step 5

Dans la même poêle, ajoutez les boules de viande puis écrasez-les à l'aide d'une spatule afin qu'elles soient bien plates et fines. Faites-les griller 2 minutes sur chaque face. Ajoutez sur le dessus les tranches de lard. Réservez au chaud.

Burger bun

Step 6

Dans la même poêle faites chauffer un filet d'huile d'olive, sur feu moyen. Ajoutez les pains burger côté mie et faites-les toaster 2 minutes.

Step 7

Une fois les patates douces dorées, sortez le plat du four.

Burger sauce
Romaine lettuce

Step 8

Garnissez vos pains à burger en les tartinant avec la moitié de la sauce. Ajoutez ensuite les steaks avec le bacon et la laitue. Refermez le smash bacon burger et servez-le avec les patates douces rôties et la sauce burger restante. Dégustez aussitôt, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy822 cal.
Fat35 g
Carbohydrates81 g
Protein45 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Smash bacon burger" contains 822 Energy, 35 g of Fat, 81 g of Carbohydrates, 45 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
11 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Smash bacon burger
Play