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Stovetop, Pot (small), Frying pan, Grater, Colander
Step 1
Si besoin, faites décongeler le saumon. Coupez le pied du brocoli puis détachez les fleurettes. Coupez-les en 2 ou en 4 selon leur taille.* *Consultez nos tips pour cette étape
Step 2
Ajoutez les brocolis dans l'eau bouillante et faites cuire 8 minutes.
Step 3
Pendant ce temps, faites fondre la moitié du beurre dans une poêle (soit environ 10g par personne).
Step 4
Ajoutez le pavé de saumon côté peau et laissez saisir pendant 3 minutes à feu vif, salez, poivrez.
Step 5
Râpez une gousse d'ail finement au dessus de la poêle. Arrosez votre saumon puis retournez-le. Faites cuire 5 minutes sur feu doux. Couvrez et gardez au chaud.
Step 6
Égouttez les brocolis. Écrasez-les en purée et ajoutez le reste du beurre (soit 10g par personne), salez, poivrez.
Step 7
Servez la purée de brocolis avec le saumon, c'est prêt !
Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre brocoli coupés en petits cubes dans votre préparation ou utilisez-les pour faire une soupe !
- Camille U, Diététicienne
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 447 cal. |
Fat | 30 g |
Carbohydrates | 18 g |
Protein | 33 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Saumon & purée de brocolis" contains 447 Energy, 30 g of Fat, 18 g of Carbohydrates, 33 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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