Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
De délicieuses bouchées aux petits pois, à savourer du bout des doigts !
Make sure you have...
Oven, Parchment paper, Baking dish
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Préparez la garniture. Dans un bol, ajoutez : le chèvre frais, le thon et les petits pois préalablement égouttés. Salez, poivrez et mélangez.
Step 2
Coupez les feuilles de brick en deux. Utilisez une feuille pour deux samoussas. Prenez une demi-feuille de brick et huilez-la légèrement. Divisez la farce pour que vous en ayez suffisamment pour faire vos samoussas : 3 par personne.
Step 3
Ajoutez un peu de farce sur un bord de la demi-feuille de brick. Rabattez la feuille par le bas puis formez un triangle. Renouvelez le geste consistant à reporter successivement le triangle de bas en haut et de haut en bas. Recommencez autant de fois que de bricks nécessaires.
Step 4
Une fois vos samoussas pliés, placez-les sur une plaque de cuisson. Enfournez 15 minutes à 200°C.
Step 5
Une fois bien dorés, sortez les samoussas du four et servez-les avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 363 cal. |
Fat | 22 g |
Carbohydrates | 20 g |
Protein | 21 g |
Fiber | 3 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Samoussas thon, petits pois & salade" contains 363 Energy, 22 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 3 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...