Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Croquante, fraîche & gourmande, cette salade printanière saura en ravir plus d'un !
Make sure you have...
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet.
Step 2
Pendant ce temps, lavez, équeutez puis coupez les radis en fines rondelles.
Step 3
Lavez et coupez le concombre en petits cubes.
Step 4
Émincez finement l'échalote.
Step 5
Si vous en avez, hachez finement la menthe.
Step 6
Préparez la vinaigrette, dans un bol, ajoutez : l'échalote émincée, la menthe ciselée, le jus et zeste de citron et 1 cuillère à soupe d'huile d'olive par personne. Salez, poivrez et mélangez.
Step 7
En fin de cuisson, égouttez les pâtes.
Step 8
Dans une grande assiette ajoutez les pâtes cuites, le concombre, le radis, les pignons de pin et le chèvre frais en morceaux. Assaisonnez avec la vinaigrette et mélangez. C'est prêt !
Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'ajouter du thon émietté ou du saumon fumé, de toaster les pignons de pins & d'ajouter un peu de moutarde dans la vinaigrette.
- Domitille, Créatrice de recettes
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 509 cal. |
Fat | 24 g |
Carbohydrates | 82 g |
Protein | 18 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Salade pâtes, chèvre frais, radis & menthe" contains 509 Energy, 24 g of Fat, 82 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...