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Salade de quinoa & yaourt

27 reviews

Une salade rafraîchissante pour survivre aux chaleurs d'été !

$$$
Easy
A Nutri-scoreA Eco-score
14.5k

25 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

440 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Colander

recipe

Lentils (dry)
Vegetable bouillon (cube)

Step 1

Dans une casserole, faites chauffer un grand volume d’eau avec le cube de bouillon et faites-y cuire les lentilles pendant 20 minutes à partir de la reprise de l’ébullition.

Quinoa

Step 2

Dans une seconde casserole faites bouillir un grand volume d’eau salée et faites-y cuire le quinoa préalablement rincé pendant 10 minutes.

Tomato
Cucumber

Step 3

Pendant ce temps, lavez et séchez tous les légumes. Coupez le concombre et les tomates en petits cubes.

Bell pepper (green)

Step 4

Épépinez les poivrons verts puis coupez-les en petits cubes.

Cilantro (fresh)
Green onion (scallions)

Step 5

Lavez, séchez et ciselez la coriandre, puis le blanc et le vert des oignons frais.

Quinoa
Lentils (dry)

Step 6

Égouttez le quinoa et les lentilles et passez-les sous l’eau froide. Versez-les dans un grand saladier.

Raspberry vinegar
Cucumber
Bell pepper (green)
Tomato
Green onion (scallions)
Cilantro (fresh)

Step 7

Dans le grand saladier, ajoutez les dés de concombre, de poivron, de tomate, et la moitié des oignons et de la coriandre. Ajoutez le vinaigre de framboise et une cuillère à soupe d'huile d'olive par personne. Salez, poivrez et mélangez délicatement.

Greek Yogurt (plain)

Step 8

Réservez au réfrigérateur jusqu’au moment de servir puis ajoutez une cuillère de yaourt. Parsemez avec le reste de coriandre et d’oignon frais. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy440 cal.
Fat13 g
Carbohydrates61 g
Protein18 g
Fiber13 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade de quinoa & yaourt" contains 440 Energy, 13 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 13 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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