Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Une salade épicée au curry & haute en couleurs !
Pot (small), Grater, Stovetop
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les lentilles selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-les. Passez-les sous un filet d'eau froide et réservez.
Step 2
Pendant ce temps, épluchez puis râpez les carottes. Placez-les dans un bol.
Step 3
Préparez la sauce. Dans un bol, mélangez : le curry, le gingembre, le zeste et jus de citron et un bon filet d'huile d'olive. Salez et poivrez. Versez la vinaigrette par-dessus les carottes râpées, mélangez et réservez.
Step 4
Préparez le quinoa selon les instructions du paquet.
Step 5
Dans une assiette, servez le quinoa et les lentilles avec les carottes râpées. Mélangez bien puis émiettez la feta par-dessus. Ajoutez quelques de feuilles de coriandre, si vous en avez, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 475 cal. |
Fat | 23 g |
Carbohydrates | 46 g |
Protein | 19 g |
Fiber | 11 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Salade de lentilles, quinoa, carottes & feta" contains 475 Energy, 23 g of Fat, 46 g of Carbohydrates, 19 g of Protein, 11 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...