Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Risotto au crottin de chèvre & jambon de Parme

406 reviews

Le mariage parfait entre riz crémeux & jambon croustillant !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
Share iOS
Heart20.8k
Prep Time

4 minutesPrep time

Cooking Pot

22 minutesCook time

Calories

384 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Shallot

Step 1

Épluchez et émincez finement l'échalote.

Goat's cheese (round)

Step 2

Coupez le crottin de chèvre en morceaux.

Step 3

Faites fondre une noisette de beurre dans une grande casserole ou un fait-tout. Ajoutez les échalotes et faites-les revenir 2 minutes, sur feu moyen, en mélangeant.

Arborio rice
White wine

Step 4

Ajoutez ensuite le riz, et faites-le dorer 1 minute. Déglacez au vin blanc.

Chicken bouillon (cube)

Step 5

Préparez le bouillon avec 250 ml d'eau par personne. Ajoutez une louche de bouillon et mélangez jusqu'à évaporation. Renouvelez l'opération jusqu'à épuisement du bouillon et jusqu'à ce que le riz soit cuit. En fin de cuisson, ajoutez une noisette de beurre et mélangez.

Step 6

Une fois le riz cuit, ajoutez le crottin de chèvre. Mélangez, jusqu'à ce que le fromage fonde et que le mélange soit crémeux. Réservez au chaud.

Prosciutto

Step 7

Dans une poêle chaude, ajoutez les tranches de jambon cru. Faites-les griller jusqu'à ce qu'elles soient croustillantes.

Step 8

Déchirez la moitié des tranches de jambon croustillantes en petits morceaux et ajoutez-les dans le risotto (réservez le reste pour le dressage). Poivrez et mélangez bien.

Step 9

Servez le risotto dans une assiette avec le reste des copeaux de jambon croustillants sur le dessus. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy384 cal.
Fat10 g
Carbohydrates57 g
Protein14 g
Fiber0.75 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto au crottin de chèvre & jambon de Parme" contains 384 Energy, 10 g of Fat, 57 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 0.75 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
406 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Risotto au crottin de chèvre & jambon de Parme
Play