Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Oven, Stovetop, Frying pan
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez les navets en petits dés.
Step 2
Faites chauffer une poêle, sur feu vif. Ajoutez les lardons, les navets et les herbes de Provence. Poivrez et faites-les revenir 4 à 5 minutes, en mélangeant. Ajoutez un filet d'eau, couvrez et poursuivez la cuisson 10 à 12 minutes, sur feu doux.
Step 3
Pendant ce temps, placez la pâte feuilletée dans un moule à tarte (le nôtre fait 25 cm de diamètre), puis piquez-la avec une fourchette. Faites-la pré-cuire 5 minutes à 180°C.
Step 4
Pendant ce temps, préparez l'appareil à quiche. Dans un saladier, cassez les œufs. Ajoutez la crème et le lait. Salez, poivrez, puis fouettez énergiquement.
Step 5
Vérifiez la cuisson des navets, il faut qu'ils soient fondants.
Step 6
Une fois la pâte précuite, sortez-la du four.
Step 7
Répartissez le mélange navets / lardons dans le fond de tarte, puis versez l'appareil à quiche par-dessus.
Step 8
Parsemez la quiche de fromage râpé, poivrez puis re-enfournez 40 minutes à 180°C.
Step 9
Une fois cuite et bien dorée, sortez la quiche du four et servez-la chaude ou froide avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 412 cal. |
Fat | 30 g |
Carbohydrates | 18 g |
Protein | 16 g |
Fiber | 1 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Quiche aux navets & lardons" contains 412 Energy, 30 g of Fat, 18 g of Carbohydrates, 16 g of Protein, 1 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...