Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Oven
Step 1
Préchauffez le four à 180°C. Coupez les extrémités du poireau pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.
Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les poireaux. Salez, poivrez et faites-les revenir 2 à 3 minutes. Versez un filet d'eau, puis mélangez et laissez cuire 7 à 8 minutes à couvert, sur feu moyen.
Step 3
Pendant ce temps, placez la pâte feuilletée dans un moule à tarte et piquez-la avec une fourchette. Faites-la pré-cuire 5 minutes à 180°C.
Step 4
En parallèle, préparez l'appareil à quiche. Dans un saladier, ajoutez : les oeufs, le lait et la crème. Salez, poivrez puis fouettez le tout énergiquement.
Step 5
Une fois la pâte précuite, sortez-la du four.
Step 6
Vérifiez la cuisson des poireaux.
Step 7
Coupez les tranches de blanc de dinde en petits carrés.
Step 8
Ajoutez le blanc de dinde et les poireaux dans l'appareil à quiche et mélangez bien.
Step 9
Étalez la moutarde dans le fond de tarte, puis versez l'appareil à quiche par-dessus. Poivrez puis enfournez 40 minutes à 180°C.
Step 10
Une fois la quiche bien dorée, sortez-la du four et servez avec une salade verte. C'est prêt !
Pour réaliser votre propre pâte brisée, tapez “Pâte brisée maison" dans la barre de recherche de l’application !
- Domitille, Créatrice de recettes
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 410 cal. |
Fat | 32 g |
Carbohydrates | 18 g |
Protein | 10 g |
Fiber | 2 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Quiche au blanc de dinde & poireaux" contains 410 Energy, 32 g of Fat, 18 g of Carbohydrates, 10 g of Protein, 2 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...