Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Stovetop, Pot (small), Frying pan
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, réservez une petite louche d'eau de cuisson, puis égouttez les pâtes.
Step 2
Lavez puis coupez les courgettes en fines demi-lunes.
Step 3
Lavez puis coupez les aubergines en très fines demi-lunes.
Step 4
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez les courgettes et les aubergines et faites-les griller 10 minutes. Salez et poivrez.
Step 5
Baissez le feu, puis ajoutez le zeste et le jus de citron, l'ail râpé, l'eau de cuisson réservée, l'aneth et la moitié de la feta émiettée. Mélangez bien et laissez cuire 1 à 2 minutes supplémentaires.
Step 6
Ajoutez les pâtes égouttées et mélangez le tout.
Step 7
Dans une assiette, servez les pâtes aux légumes avec le reste de la feta émiettée sur le dessus. Ré-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 588 cal. |
Fat | 16 g |
Carbohydrates | 87 g |
Protein | 23 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Pâtes feta, courgettes & aubergines grillées" contains 588 Energy, 16 g of Fat, 87 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...