Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Pâtes aux asperges & jambon croustillant

Give a review!

Accueillez le printemps à bras ouverts !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
1.2k

6 minutes

Prep time

12 minutes

Cook time

561 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Frying pan, Stovetop, Pot (small)

recipe

Asparagus (fresh)

Step 1

À l'aide d'un petit couteau, coupez le bas des asperges, écussonnez-les (c'est-à-dire, retirez les petits picots sur les asperges pour éviter de les éplucher). Elles seront encore plus vertes à la cuisson. Coupez-les en tronçons.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les asperges. Salez, poivrez et faites-les revenir 2 à 3 minutes, sur feu vif. Baissez le feu et ajoutez un petit fond d'eau. Couvrez et poursuivez la cuisson 7 à 8 minutes.

Pasta (tagliatelle dry)

Step 3

Pendant ce temps, dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, réservez une petite louche d'eau de cuisson, puis égouttez les pâtes.

Prosciutto

Step 4

Dans une seconde poêle chaude, ajoutez les tranches de jambon cru. Faites-les griller jusqu'à ce qu'elles soient croustillantes. Réservez.

Pesto
Ricotta cheese
Lemon

Step 5

Une fois les asperges bien vertes et légèrement tendres à cœur, ajoutez le pesto, la ricotta, le zeste puis le jus de citron et l'eau de cuisson réservée. Mélangez bien.

Step 6

Ajoutez ensuite les pâtes égouttées dans la poêle et mélangez à nouveau.

Basil (fresh)

Step 7

Servez les pâtes aux asperges dans une assiette avec le jambon croustillant découpé en morceaux. Ajoutez quelques feuilles de basilic frais si vous en avez et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy561 cal.
Fat16 g
Carbohydrates80 g
Protein23 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pâtes aux asperges & jambon croustillant" contains 561 Energy, 16 g of Fat, 80 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Pâtes aux asperges & jambon croustillant