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Saumon sauce tartare & asperges

24 reviews

C'est le printemps & il signe le retour des asperges !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
3k

7 minutes

Prep time

11 minutes

Cook time

363 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Frying pan, Stovetop

recipe

Asparagus (fresh)

Step 1

À l'aide d'un petit couteau, coupez le bas des asperges puis écussonnez-les (c'est-à-dire, retirez les petits picots sur les asperges pour éviter de les éplucher). Elles seront encore plus vertes à la cuisson.

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les asperges. Salez, poivrez et faites-les revenir 2 à 3 minutes, sur feu vif. Baissez le feu et ajoutez un petit fond d'eau. Couvrez et poursuivez la cuisson 7 à 8 minutes.

Salmon (fresh)

Step 3

En parallèle, faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une seconde poêle, sur feu moyen. Ajoutez le saumon côté peau vers le bas. Salez, poivrez et faites-le griller 6 minutes, jusqu'à ce qu'il soit bien doré.

Shallot

Step 4

Pendant ce temps, préparez la sauce tartare. Épluchez puis émincez très finement les échalotes.

Cornichons
Capers

Step 5

Hachez finement les cornichons et les câpres.

Chives (fresh)

Step 6

Lavez puis ciselez la ciboulette, si vous en avez.

Greek Yogurt (plain)

Step 7

Dans un bol, mélangez : le yaourt grec avec un filet d'huile d'olive, les cornichons, les câpres, les échalotes et la ciboulette. Salez et poivrez

Step 8

Vérifiez la cuisson des asperges. Elles doivent être bien vertes et tendres à cœur.

Step 9

Servez les asperges dans une assiette avec la sauce tartare et le saumon grillé. Ajoutez quelques câpres, si vous le souhaitez, un filet d'huile d'olive et de la ciboulette ciselée, s'il vous en reste. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy363 cal.
Fat21 g
Carbohydrates11 g
Protein34 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Saumon sauce tartare & asperges" contains 363 Energy, 21 g of Fat, 11 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Saumon sauce tartare & asperges