Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Pot (small), Stovetop, Frying pan
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet soit environ 10 minutes.
Step 2
Pendant ce temps, égouttez les olives et coupez-les grossièrement.
Step 3
Dans une poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive. Ajoutez les olives et faites-les revenir pendant 2-3 minutes sur feu moyen.
Step 4
Baissez le feu. Ajoutez l'ail râpé et le zeste de citron. Salez, poivrez et mélangez.
Step 5
Égouttez les pâtes 1 à 2 minutes avant la fin de leur cuisson en gardant l'équivalent d'une louche d'eau de cuisson des pâtes par personne.
Step 6
Ajoutez les pâtes dans la poêle avec le jus du citron, l'eau de cuisson des pâtes et la feta émiettée. Mélangez bien pour que le fromage fonde.
Step 7
Servez les pâtes avec un peu de feta émietté et d'olives, s'il vous en reste. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 585 cal. |
Fat | 32 g |
Carbohydrates | 79 g |
Protein | 19 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Pasta olives & feta" contains 585 Energy, 32 g of Fat, 79 g of Carbohydrates, 19 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...