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Parmentier de courgettes au bœuf

215 reviews

Une belle manière de manger des légumes incognito !

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Eco-score
15.4k

11 minutes

Prep time

50 minutes

Cook time

447 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Baking dish, Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Potato

Step 1

Épluchez puis coupez les pommes de terre en cubes.

Zucchini

Step 2

Lavez puis coupez les courgettes en morceaux.

Yellow onion

Step 3

Épluchez puis émincez l'oignon.

Step 4

Dans une casserole d’eau bouillante salée, ajoutez les pommes de terre et les courgettes. Faites-les cuire 15 minutes, sur feu moyen.

Step 5

Préchauffez votre four à 180°C. En parallèle, faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons émincés et faites-les revenir 2 à 3 minutes.

Ground beef

Step 6

Ajoutez ensuite le bœuf haché*, et faites-le revenir 5 à 6 minutes, en mélangeant pour détacher les morceaux. Salez et poivrez. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 7

Au bout de 15 minutes, vérifiez la cuisson des légumes, puis égouttez-les.

Step 8

Dans un plat beurré ou huilé, répartissez le bœuf haché.

Step 9

Salez et poivrez les légumes. À l'aide d'une fourchette ou d'un presse-purée, écrasez-les, jusqu'à obtenir une consistance de purée.

Shredded cheese

Step 10

Ajoutez la purée sur la viande hachée et étalez-la uniformément. Parsemez de fromage râpé et enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Basil (fresh)

Step 11

Une fois le hachis bien doré, sortez le plat du four et ajoutez quelques feuilles de basilic, si vous en avez. Servez chaud avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

😋 Gourmet tipMarcy

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'ajouter du concentré de tomates et des herbes de Provence lors de la cuisson de la viande.

- Marcy, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy447 cal.
Fat24 g
Carbohydrates26 g
Protein34 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Parmentier de courgettes au bœuf" contains 447 Energy, 24 g of Fat, 26 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Parmentier de courgettes au bœuf