Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Quoi de mieux qu'un gratin pour déguster des légumes !
Oven
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez les courgettes en lamelles, à l'aide d'un économe.
Step 2
Beurrez un plat allant au four. Disposez une première couche de lamelles de courgettes et parsemez-la de chapelure. Ajoutez ensuite le jambon déchiré en morceaux puis émiettez la feta sur le dessus.* *Consultez nos tips pour cette étape
Step 3
Répétez l'opération jusqu'à épuisement des ingrédients, en terminant par une couche de comté râpé. Enfournez 35 à 40 minutes à 200°C.
Step 4
Une fois le fromage fondue et le dessus du gratin bien doré, sortez le plat du four. Servez le gratin de courgette, feta & jambon avec une salade verte, c'est prêt !
Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'ajouter de l'ail rapé, des oignons poêlés & des herbes de Provence.
- Camille U, Diététicienne
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 361 cal. |
Fat | 20 g |
Carbohydrates | 14 g |
Protein | 32 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin de courgette, feta & jambon" contains 361 Energy, 20 g of Fat, 14 g of Carbohydrates, 32 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...