Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Onigiri thon mayo

23 reviews

Une spécialité de la street-food japonaise en direct chez vous !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
C Nutri-scoreC Eco-score
5.8k

15 minutes

Prep time

10 minutes

Cook time

546 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Sushi rice

Step 1

Rincez le riz à sushi plusieurs fois à l'eau claire, puis faites-le cuire selon les indications du paquet.

Red onion

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis émincez très finement l'oignon rouge.

Tuna in water
Mayonnaise

Step 3

Préparez la garniture. Dans un bol, mélangez : le thon émietté, la mayonnaise et l'oignon émincé.

Rice vinegar
Sugar (granulated)

Step 4

Dans une bol, mélangez le vinaigre de riz avec le sucre et une pincée de sel.

Step 5

Une fois le riz cuit, transvasez-le dans un plat, pour qu'il refroidisse. Ajoutez le mélange vinaigre de riz/sucre et mélangez le tout délicatement.

Nori sheets (roasted seaweed)

Step 6

À l'aide de ciseaux, découpez les feuilles d'algues nori en deux, puis en bandes d'environ 3 à 4 cm.

Step 7

Formez vos onigiri. Mouillez vos mains, puis prenez une boule de riz et compressez-la pour bien tasser le riz. Faites un creux au centre et déposez une cuillerée de garniture au thon. Ajoutez un peu de riz pour recouvrir la garniture et refermez la boule de riz tout autour en la compressant. Aplatissez-la et donnez-lui une forme de triangle.

Soy sauce

Step 8

Décorez chaque onigiri d'une bande d'algue nori. Servez-les avec la sauce soja et parsemez de graines de sésame, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy546 cal.
Fat20 g
Carbohydrates67 g
Protein21 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Onigiri thon mayo" contains 546 Energy, 20 g of Fat, 67 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreC Eco-score

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
23 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Onigiri thon mayo