Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Une spécialité de la street-food japonaise en direct chez vous !
Stovetop, Pot (small)
Step 1
Rincez le riz à sushi plusieurs fois à l'eau claire, puis faites-le cuire selon les indications du paquet.
Step 2
Pendant ce temps, épluchez puis émincez très finement l'oignon rouge.
Step 3
Préparez la garniture. Dans un bol, mélangez : le thon émietté, la mayonnaise et l'oignon émincé.
Step 4
Dans une bol, mélangez le vinaigre de riz avec le sucre et une pincée de sel.
Step 5
Une fois le riz cuit, transvasez-le dans un plat, pour qu'il refroidisse. Ajoutez le mélange vinaigre de riz/sucre et mélangez le tout délicatement.
Step 6
À l'aide de ciseaux, découpez les feuilles d'algues nori en deux, puis en bandes d'environ 3 à 4 cm.
Step 7
Formez vos onigiri. Mouillez vos mains, puis prenez une boule de riz et compressez-la pour bien tasser le riz. Faites un creux au centre et déposez une cuillerée de garniture au thon. Ajoutez un peu de riz pour recouvrir la garniture et refermez la boule de riz tout autour en la compressant. Aplatissez-la et donnez-lui une forme de triangle.
Step 8
Décorez chaque onigiri d'une bande d'algue nori. Servez-les avec la sauce soja et parsemez de graines de sésame, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 546 cal. |
Fat | 20 g |
Carbohydrates | 67 g |
Protein | 21 g |
Fiber | 2 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Onigiri thon mayo" contains 546 Energy, 20 g of Fat, 67 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 2 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...