Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Œufs cocotte blanc de dinde & salade

71 reviews

Pour changer des classiques œufs cocotte, réalisez cette recette avec du blanc de dinde !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
D Nutri-scoreC Eco-score
7.1k

6 minutes

Prep time

10 minutes

Cook time

628 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Ramekin, Oven

recipe

Crème fraîche
Crème fraîche
Ham (turkey)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Beurrez ou huilez des ramequins individuels allant au four, puis déposez une cuillère à soupe de crème fraîche dans le fond de chacun des ramequins. Ajoutez ensuite les lamelles de blanc de dinde en morceaux.

Egg

Step 2

Cassez un œuf par ramequin en le disposant par-dessus le mélange crème/blanc de dinde. Salez, poivrez puis enfournez 10 à 15 minutes à 180°C, selon la taille de vos ramequins.

Spring mix lettuce
White bread (sliced)

Step 3

Une fois les œufs cuits, sortez les ramequins du four : le blanc ne doit plus être transparent. Servez-les avec le pain toasté et une salade assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy628 cal.
Fat46 g
Carbohydrates23 g
Protein30 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Œufs cocotte blanc de dinde & salade" contains 628 Energy, 46 g of Fat, 23 g of Carbohydrates, 30 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreC Eco-score

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
71 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Œufs cocotte blanc de dinde & salade