Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque
16 reviewsEn France, on compte plus de 1000 fromages dont notre chouchou : le Pont-l'Évêque !

Ingredients
Make sure you have...
Utensils
Oven, Frying pan, Stovetop
recipe

Step 1
Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.


Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive, dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez l'ail râpé, les poireaux et le curry. Salez, poivrez, puis faites-les revenir 2 à 3 minutes, en mélangeant.

Step 3
Ajoutez ensuite la crème fraiche et mélangez. Couvrez et laissez cuire 7 à 8 minutes, sur feu doux. Une fois les poireaux cuits, réservez.

Step 4
Préchauffez le four à 200°C. Pendant ce temps, coupez le Pont-l'Évêque en tranches.

Step 5
Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), ajoutez les gnocchi et la fondue de poireaux. Mélangez bien le tout.
Step 6
Ajoutez le Pont-l'Évêque par-dessus puis enfournez 15 à 20 minutes à 200°C.
Step 7
Une fois le gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque bien doré sur le dessus, sortez-le du four. Servez-le dans une assiette accompagné d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
| Energy | 580 cal. |
| Fat | 26 g |
| Carbohydrates | 64 g |
| Protein | 18 g |
| Fiber | 10 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque" contains 580 Energy, 26 g of Fat, 64 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 10 g of Fiber.
Price per portion
| € | Nos recettes à -2 € par portion |
| €€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
| €€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A+ Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...







