Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque

16 reviews

En France, on compte plus de 1000 fromages dont notre chouchou : le Pont-l'Évêque !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA+ Green-score
Share iOS
Heart1.4k
Prep Time

9 minutesPrep time

Cooking Pot

31 minutesCook time

Calories

580 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Oven, Frying pan, Stovetop

recipe

Leeks

Step 1

Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Garlic
Curry powder

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive, dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez l'ail râpé, les poireaux et le curry. Salez, poivrez, puis faites-les revenir 2 à 3 minutes, en mélangeant.

Crème fraîche

Step 3

Ajoutez ensuite la crème fraiche et mélangez. Couvrez et laissez cuire 7 à 8 minutes, sur feu doux. Une fois les poireaux cuits, réservez.

Pont-L'Évêque AOP

Step 4

Préchauffez le four à 200°C. Pendant ce temps, coupez le Pont-l'Évêque en tranches.

Gnocchi

Step 5

Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), ajoutez les gnocchi et la fondue de poireaux. Mélangez bien le tout.

Step 6

Ajoutez le Pont-l'Évêque par-dessus puis enfournez 15 à 20 minutes à 200°C.

Step 7

Une fois le gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque bien doré sur le dessus, sortez-le du four. Servez-le dans une assiette accompagné d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy580 cal.
Fat26 g
Carbohydrates64 g
Protein18 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque" contains 580 Energy, 26 g of Fat, 64 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
16 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Gratin de gnocchi aux poireaux & Pont-l'Évêque
Play