Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Pot (small)
Step 1
Lavez puis épluchez les patates douces. Coupez-les en cubes grossiers.
Step 2
Faites cuire les cubes de patates douces pendant 25 minutes dans une casserole d'eau bouillante salée.
Step 3
Pendant ce temps, si vous en avez, hachez la ciboulette.
Step 4
Dans un bol, mélangez le yaourt, l'ail râpé et la ciboulette. Salez et poivrez.
Step 5
Réchauffez les falafels selon les indications du paquet (au four ou à la poêle).
Step 6
En parallèle, faites cuire les haricots verts dans une casserole d'eau bouillante salée pendant environ 3 minutes puis égouttez-les.
Step 7
Une fois que les patates douces sont cuites, écrasez-les en purée. Salez et poivrez puis ajoutez une noisette de beurre ou un filet d'huile d'olive.
Step 8
Dans une assiette, ajoutez la purée de patate douce, les haricots verts, les falafels et la sauce au yaourt. Ajoutez un filet d'huile d'olive. Parsemez d'un peu de ciboulette s'il vous en reste. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 514 cal. |
Fat | 17 g |
Carbohydrates | 66 g |
Protein | 16 g |
Fiber | 17 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Falafels, patate douce & haricots" contains 514 Energy, 17 g of Fat, 66 g of Carbohydrates, 16 g of Protein, 17 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...