Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Gratin de pâtes La Vache qui rit & poireaux

222 reviews

Une recette express pour les petits & les grands !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
D Nutri-scoreB Eco-score
15.4k

3 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

979 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Pot (small), Stovetop, Colander, Baking dish

recipe

Leeks

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Coupez les extrémités du poireau* pour ne garder que le blanc, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Pasta (elbow macaroni)

Step 2

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. Égouttez-les en fin de cuisson.

Step 3

Pendant ce temps, dans une poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive. Ajoutez-y les poireaux égouttés et faites-les revenir 2 minutes, sur feu vif, en remuant. Versez un filet d'eau, puis couvrez et poursuivez la cuisson 7 à 8 minutes sur feu moyen.

Pancetta (cubed)
Heavy cream
Spreadable cheese

Step 4

Mélangez les pâtes avec les poireaux, les lardons, la crème fraîche et La Vache qui rit. Salez et poivrez.

Shredded cheese

Step 5

Disposez le mélange dans un plat à gratin et parsemez de fromage râpé. Enfournez 15 minutes à 200°C.

Step 6

Une fois le fromage bien fondu et doré, sortez le plat du four. Servez aussitôt avec une salade assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipDomitille

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy979 cal.
Fat55 g
Carbohydrates79 g
Protein40 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de pâtes La Vache qui rit & poireaux" contains 979 Energy, 55 g of Fat, 79 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 5 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Eco-score

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
222 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Gratin de pâtes La Vache qui rit & poireaux