Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Enchiladas poulet & maïs

201 reviews

Et si on cuisinait une nouvelle recette d’enchiladas ?

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart23.8k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

27 minutesCook time

Calories

626 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Oven, Frying pan, Stovetop

recipe

Yellow onion

Step 1

Préchauffez votre four à 200°C. Épluchez puis coupez l’oignon en petits morceaux.

Chicken breast

Step 2

Découpez le poulet en petits morceaux.

Enchiladas kit

Step 3

Prenez le kit enchiladas. Dans un bol, mélangez les épices, la sauce tomate et 75 ml d'eau chaude par personne.

Step 4

Dans une poêle chaude, versez un filet d’huile d’olive, ajoutez l’oignon émincé et le poulet coupé en petits morceaux puis faites cuire à feu vif pendant 5 minutes.

Corn (canned)

Step 5

Ajoutez ensuite le maïs, la moitié de la sauce tomate aux épices puis mélangez bien et laissez mijoter encore 2 minutes.

Mozzarella (shredded)

Step 6

Sortez la poêle du feu, ajoutez la moitié du fromage et mélangez.

Step 7

Garnissez vos tortillas : disposez l’équivalent de 2 cuillères à soupe du mélange poulet/maïs par tortilla puis refermez-les.

Step 8

Dans un plat à gratin, placez les enchiladas et versez le reste de la sauce tomate par-dessus.

Step 9

Parsemez le reste de fromage sur le dessus, puis enfournez pour 20 minutes de cuisson à 200°C.

Basil (fresh)

Step 10

Servez avec un peu de basilic frais si vous en avez. C’est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy626 cal.
Fat30 g
Carbohydrates39 g
Protein51 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Enchiladas poulet & maïs" contains 626 Energy, 30 g of Fat, 39 g of Carbohydrates, 51 g of Protein, 5 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
201 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Enchiladas poulet & maïs
Play