Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Cheesecake feta courgette menthe

75 reviews

Méfiez-vous des apparences, ce cheesecake n'est pas un dessert !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
D Nutri-scoreB Eco-score
15.7k

20 minutes

Prep time

50 minutes

Cook time

1 hour

Resting time

396 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Microwave, Sheet Tray, Parchment paper, Grater, Colander, Frying pan

recipe

Butter (unsalted)
Parmesan (grated)
Crackers

Step 1

Faites ramollir le beurre au micro-ondes (il doit être mou et non fondu). Écrasez les crackers en un sable grossier. Mélangez-les avec le beurre mou et le parmesan.

Step 2

Huilez le fond d’un moule (à charnière de préférence) et tapissez-le d'un papier cuisson. Versez la préparation, tassez et réservez au frais.

Mint (fresh)

Step 3

Préchauffez le four à 150°C. Effeuillez la menthe et ciselez-la. (Gardez quelques feuilles pour la décoration).

Zucchini

Step 4

Lavez et séchez les courgettes. Râpez-les avec une râpe à gros trous. Versez les courgettes râpées dans une passoire et pressez-les avec vos mains pour retirer un maximum d’humidité.

Zucchini
Garlic

Step 5

Dans une poêle, faites chauffer l’huile d’olive et faites revenir l’ail râpé avec les courgettes durant 5 minutes en mélangeant régulièrement.

Feta cheese (block)
Egg
Cream cheese

Step 6

Dans un contenant, mélangez ensemble la feta émiettée, le fromage frais et les œufs préalablement battus en omelette. Ajoutez les courgettes et la menthe ciselée. Poivrez.

Step 7

Versez la préparation délicatement dans le moule.

Step 8

Enfournez au bain-marie pour 50 minutes. Éteignez le four et laissez le cheesecake refroidir dans le four. Réservez ensuite au frais au moins 1 heure ou jusqu’au service.

Step 9

Démoulez le cheesecake et décorez-le avec quelques feuilles de menthe. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy396 cal.
Fat29 g
Carbohydrates20 g
Protein14 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Cheesecake feta courgette menthe" contains 396 Energy, 29 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Eco-score

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
75 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Cheesecake feta courgette menthe