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Cheesecake feta courgette menthe

80 reviews

Méfiez-vous des apparences, ce cheesecake n'est pas un dessert !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
D Nutri-scoreB Eco-score
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Heart16.2k
Prep Time

20 minutesPrep time

Cooking Pot

50 minutesCook time

Rest

1 hourResting time

Calories

472 cal.Per serving

Ingredients for 1 cheesecake

SelectorServings

Utensils

Oven, Stovetop, Microwave, Sheet Tray, Parchment paper, Grater, Colander, Frying pan

recipe

Butter
Parmesan (grated)
Crackers

Step 1

Faites ramollir le beurre au micro-ondes (il doit être mou et non fondu). Écrasez les crackers en un sable grossier. Mélangez-les avec le beurre mou et le parmesan.

Step 2

Huilez le fond d’un moule - à charnière de préférence (le nôtre fait 23 cm de diamètre) et tapissez-le d'un papier cuisson. Versez la préparation, tassez et réservez au frais.

Mint (fresh)

Step 3

Préchauffez le four à 150°C. Effeuillez la menthe et ciselez-la. (Gardez quelques feuilles pour la décoration).

Zucchini

Step 4

Lavez et séchez les courgettes. Râpez-les avec une râpe à gros trous. Versez les courgettes râpées dans une passoire et pressez-les avec vos mains pour retirer un maximum d’humidité.

Zucchini
Garlic

Step 5

Dans une poêle, faites chauffer l’huile d’olive et faites revenir l’ail râpé avec les courgettes durant 5 minutes en mélangeant régulièrement.

Feta cheese (block)
Egg
Cream cheese

Step 6

Dans un contenant, mélangez ensemble la feta émiettée, le fromage frais et les œufs préalablement battus en omelette. Ajoutez les courgettes et la menthe ciselée. Poivrez.

Step 7

Versez la préparation délicatement dans le moule.

Step 8

Enfournez au bain-marie pour 50 minutes. Éteignez le four et laissez le cheesecake refroidir dans le four. Réservez ensuite au frais au moins 1 heure ou jusqu’au service.

Step 9

Démoulez le cheesecake et décorez-le avec quelques feuilles de menthe. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy472 cal.
Fat29 g
Carbohydrates20 g
Protein14 g
Fiber2 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Cheesecake feta courgette menthe" contains 472 Energy, 29 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 2 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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