Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Gratin de chou-fleur au gorgonzola

59 reviews

Astuce vieille comme le monde : ajouter du fromage dans un plat pour les récalcitrants des légumes !

Camille C.
Camille C.
Thermomix
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart5k
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

30 minutesCook time

Calories

438 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Oven, Thermomix, Baking dish

recipe

Cauliflower (fresh)

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez le chou-fleur en sommités. Coupez le tronc en petits cubes et les sommités en 2 ou en 4 selon leur taille.

Milk (whole)
Nutmeg (ground)

Step 2

Dans le bol du Thermomix, ajoutez : le lait, l'eau (30 ml par personne) et le chou-fleur. Salez, poivrez et ajoutez la noix de muscade, si vous en avez. Laissez cuire 15 min / 100°C / sens inverse / vitesse Mijotage.

Step 3

Vérifiez la cuisson du chou-fleur, puis égouttez-le. Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), ajoutez le chou-fleur et 1 petite louche de lait de cuisson par personne.

Heavy cream
Gorgonzola
Walnuts

Step 4

Ajoutez ensuite la crème liquide et le gorgonzola en morceaux. Concassez les noix sur le dessus et poivrez. Enfournez 15 à 20 minutes à 200°C.

Step 5

Une fois le gratin de chou-fleur au gorgonzola bien doré, sortez-le du four. Servez-le dans une assiette avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy438 cal.
Fat37 g
Carbohydrates16 g
Protein14 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de chou-fleur au gorgonzola" contains 438 Energy, 37 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
59 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Gratin de chou-fleur au gorgonzola