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Astuce vieille comme le monde : ajouter du fromage dans un plat pour les récalcitrants des légumes !
Make sure you have...
Oven, Thermomix, Baking dish
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez le chou-fleur en sommités. Coupez le tronc en petits cubes et les sommités en 2 ou en 4 selon leur taille.
Step 2
Dans le bol du Thermomix, ajoutez : le lait, l'eau (30 ml par personne) et le chou-fleur. Salez, poivrez et ajoutez la noix de muscade, si vous en avez. Laissez cuire 15 min / 100°C / sens inverse / vitesse Mijotage.
Step 3
Vérifiez la cuisson du chou-fleur, puis égouttez-le. Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), ajoutez le chou-fleur et 1 petite louche de lait de cuisson par personne.
Step 4
Ajoutez ensuite la crème liquide et le gorgonzola en morceaux. Concassez les noix sur le dessus et poivrez. Enfournez 15 à 20 minutes à 200°C.
Step 5
Une fois le gratin de chou-fleur au gorgonzola bien doré, sortez-le du four. Servez-le dans une assiette avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 438 cal. |
Fat | 37 g |
Carbohydrates | 16 g |
Protein | 14 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Gratin de chou-fleur au gorgonzola" contains 438 Energy, 37 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 14 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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