Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Poireaux gratinés au jambon

Be the first to review

Un gratin douceur poireaux tout simple qui va faire fondre toute la famille.

Victoire
Victoire
Digicook
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
Share iOS
Heart76
Prep Time

9 minutesPrep time

Cooking Pot

45 minutesCook time

Calories

606 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Oven, Digicook, Kitchen towel, Baking dish

recipe

Leeks

Step 1

Coupez les extrémités du poireau pour ne garder que le blanc,* puis coupez-les en tronçons de 10 à 15cm. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 2

Ajoutez 1,5L d'eau dans le bol du Digicook. Disposez le plateau vapeur sur le couvercle de la cuve sans bouchon mesureur, puis ajoutez les poireaux sur le plateau. Lancez la cuisson vapeur à 120°C / vitesse 1 / 15 minutes.

Step 3

Préchauffez le four à 180°C. Videz l'eau du bol et égouttez les poireaux.

Shredded cheese
Heavy cream
Ham (deli slices)

Step 4

Disposez les poireaux dans un plat allant au four. Salez, poivrez, puis parsemez de fromage râpé et de crème fraîche. Ajoutez une seconde couche de poireaux suivie du jambon déchiré en morceaux. Terminez par le fromage râpé et la crème fraîche. Enfournez 30 minutes à 180°C.

Step 5

Une fois le fromage bien gratiné sur le dessus, sortez le plat du four et servez avec des pommes de terre vapeur et une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

♻️ Zero waste tip

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

Un client astucieux

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy606 cal.
Fat46 g
Carbohydrates16 g
Protein30 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poireaux gratinés au jambon" contains 606 Energy, 46 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 30 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Poireaux gratinés au jambon