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Cabillaud & écrasé de carottes au beurre blanc

7 reviews

On remplace la pomme de terre pour une purée plus colorée, plus légère et encore meilleure !

Coline
Coline
CookExpert
$$$
Easy
B Nutri-scoreC Green-score
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Heart499
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

45 minutesCook time

Calories

389 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Make sure you have...

Olive oil (1/2 tsp)
Information

Utensils

Stovetop, Cook expert, Frying pan, Whisk

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Si besoin, faites décongeler le cabillaud. Épluchez puis coupez les carottes en rondelles.

Carrots (fresh)

Step 2

Remplissez le bol du Cook Expert avec 500 ml d'eau, puis ajoutez le panier sur le dessus. Disposez-y les carottes en rondelles. Lancez le programme vapeur pendant 40 minutes.

Shallot

Step 3

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement les échalotes.

Step 4

Préparez la sauce au beurre blanc. Dans une casserole, ajoutez une noisette de beurre et les échalotes. Faites-les revenir 2 minutes, sur feu doux.

Red wine vinegar

Step 5

Ajoutez ensuite le vinaigre de vin rouge dans la casserole et laissez-le doucement s'évaporer en mélangeant.

Butter

Step 6

Ajoutez le beurre petit à petit, à feu très doux, en remuant vivement au fouet pour émulsionner la sauce. Salez, poivrez et réservez. Si la sauce se sépare, n'hésitez pas à ajouter une cuillère à café de crème fraîche et de fouetter à nouveau.

Cod (fresh)

Step 7

En parallèle, faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez-y le cabillaud et faites-le cuire 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez.

Step 8

Au bout de 10 minutes, videz le bol du Cook Expert. Ajoutez-y les carottes et le beurre. Salez, poivrez puis lancez le programme expert pendant 3 minutes / vitesse 5 / 60°C.

Step 9

Dans une assiette, servez l'écrasé de carottes avec les filets de cabillaud. Nappez le tout de sauce au beurre blanc, c'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy389 cal.
Fat23 g
Carbohydrates22 g
Protein22 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Cabillaud & écrasé de carottes au beurre blanc" contains 389 Energy, 23 g of Fat, 22 g of Carbohydrates, 22 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Cabillaud & écrasé de carottes au beurre blanc