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Brochettes de poulet marinées à la bière & légumes rôtis

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La marinade qui change tout le plat !

Camille U.
Camille U.
Easy
A Nutri-scoreB Green-score
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Heart753
Prep Time

15 minutesPrep time

Cooking Pot

38 minutesCook time

Rest

30 minutesResting time

Calories

569 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

Chicken breast

Step 1

Coupez le poulet en cubes.

Beer (pack)
Garlic
Lime

Step 2

Préparez la marinade. Dans un bol, mélangez : la bière, l'ail râpé et le jus de citron. Salez, poivrez et mélangez. Ajoutez le poulet et laissez mariner au frais pendant 30 minutes minimum.

Zucchini

Step 3

Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez les courgettes demi-lunes.

Fingerling potatoes

Step 4

Lavez puis coupez les pommes de terre en deux ou en quatre, selon leur taille.

Step 5

Sur une plaque allant au four, ajoutez les pommes de terre et les courgettes sur une plaque de cuisson. Badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive, salez, poivrez et mélangez le tout. Enfournez 30 à 35 minutes à 200°C.

Step 6

Enfilez les morceaux de poulet sur les pics à brochette.* *Consultez nos tips pour cette étape

Step 7

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les brochettes de poulet et faites-les cuire 4 à 5 minutes sur chaque face jusqu'à ce qu'elles soient cuites et bien dorées.

Step 8

Une fois les légumes cuits à cœur et bien dorés, sortez le plat du four.

Step 9

Servez les légumes rôtis dans une assiette avec les brochettes de poulet marinées à la bière. Re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Si vous utilisez des brochettes en bois, trempez-les dans de l'eau pendant 30 minutes avant de griller (à la poêle ou au barbecue) pour éviter qu'elles ne brûlent.

- Domitille, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy569 cal.
Fat30 g
Carbohydrates34 g
Protein40 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Brochettes de poulet marinées à la bière & légumes rôtis" contains 569 Energy, 30 g of Fat, 34 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 5 g of Fiber.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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