Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Brochettes de poulet grillées à la mexicaine

6 reviews

Ajoutez du pep's à vos brochettes !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart1.8k
Prep Time

18 minutesPrep time

Cooking Pot

13 minutesCook time

Calories

283 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan

recipe

Bell pepper (assorted)

Step 1

Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en morceaux.

Chicken breast

Step 2

Coupez le poulet en cubes.

Yellow onion

Step 3

Épluchez puis coupez les oignons en quartiers. Détachez les pétales.

Taco seasoning

Step 4

Dans un saladier, ajoutez : le poulet, les poivrons, les oignons, le mélange d'épices mexicaines et 1 cuillère à soupe d'huile d'olive par personne. Salez, poivrez et mélangez.

Skewers

Step 5

Sur un pic à brochette, ajoutez un morceau de poulet, un poivron et un oignon. Répétez cette opération 3 à 4 fois, en fonction de la longueur de votre brochette. Recommencez autant de fois que de brochettes nécessaires.

Step 6

Dans une poêle chaude, ajoutez les brochettes.* Faites-les dorer 3 à 4 minutes sur chaque face, jusqu'à ce qu'elles soient dorées. Ajoutez un petit filet d'eau, couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes, sur feu moyen. *Consultez nos tips pour cette étape

Cucumber

Step 7

Pendant ce temps, lavez puis coupez les concombres en demi-lunes.

Cherry tomatoes

Step 8

Lavez et coupez les tomates cerises en deux.

Step 9

Une fois les brochettes bien cuites à cœur, réservez-les hors du feu.

Spring mix lettuce

Step 10

Servez la salade verte dans une assiette avec les concombres et les tomates cerises. Assaisonnez-les selon vos goûts, puis ajoutez les brochettes de poulet grillées à la mexicaine. Dégustez aussitôt, c'est prêt !

Recipe tipAurélie

Pour varier les plaisirs, vous pouvez aussi cuire le poulet au barbecue !

- Aurélie, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy283 cal.
Fat8 g
Carbohydrates17 g
Protein39 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Brochettes de poulet grillées à la mexicaine" contains 283 Energy, 8 g of Fat, 17 g of Carbohydrates, 39 g of Protein, 5 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
6 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Brochettes de poulet grillées à la mexicaine
Play