Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Bo bun veggie

137 reviews

Une nuage de saveurs & tout ça en version veggie !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
8.6k

8 minutes

Prep time

8 minutes

Cook time

506 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Grater, Frying pan

recipe

Vermicelli (rice noodles)

Step 1

Faites cuire ou réhydrater les nouilles, selon les indications du paquet. Une fois prêtes, égouttez-les puis passez-les sous un filet d'eau froide pour qu'elles refroidissent. Réservez.

Carrots (fresh)

Step 2

Pendant ce temps, épluchez les carottes, puis râpez-les.

Cucumber

Step 3

Lavez le concombre, puis coupez-le en deux dans le sens de la longueur. Coupez-le ensuite finement en biseaux.

Sweet soy sauce
Apple cider vinegar

Step 4

Déposez le concombre et les carottes dans des petits bols. Versez 1/2 cuillère à soupe de sauce soja sucrée par portion et 1 cuillère à café de vinaigre par portion dans chacun des deux bols. Mélangez, puis laissez mariner.

Tofu (firm)

Step 5

Coupez le tofu en petits cubes.

Step 6

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les cubes de tofu et faites-les revenir 5 minutes, sur feu vif, jusqu'à ce qu'ils commencent à dorer.

Step 7

Versez ensuite le reste de sauce soja sucrée (soit 1/2 cuillère à soupe par portion) et de vinaigre (1 cuillère à soupe par portion) dans la poêle. Mélangez et laissez cuire 2 à 3 minutes supplémentaires en mélangeant, pour que la sauce caramélise.

Peanuts
Cilantro (fresh)

Step 8

Dans une assiette creuse ou un bol, servez les nouilles de riz avec les légumes marinés et le tofu. Versez le reste de la marinade par-dessus, puis ajoutez les cacahuètes concassées et quelques feuilles de coriandre, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy506 cal.
Fat17 g
Carbohydrates61 g
Protein21 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bo bun veggie" contains 506 Energy, 17 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 21 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
137 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Bo bun veggie